Reprezentanţii Comisiei Europene urmăresc "cu interes" rezultatul restructurării personalului Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) în urma unei evaluări independente, realizată "de o companie cu reputaţie internaţională", se arată într-un comunicat al ASF.
Procesul de selectare a evaluatorului a fost demarat de către Autoritatea de Supraveghere Financiară în luna septembrie.
Conducerea Autorităţii de Supraveghere Financiară s-a întâlnit astăzi, 25 octombrie 2013, cu reprezentanţii misiunii Fondului Monetar Internaţional şi ai Comisiei Europene.
La întâlnire au participat: Dan Radu Ruşanu - preşedinte ASF, Daniel Dăianu - prim-vicepreşedinte ASF, Andrea Schaechter - şeful misiunii FMI pentru România şi Istvan Szekely - şeful delegaţiei Comisiei Europene pentru România.
Potrivit sursei citate, preşedintele ASF i-a informat pe reprezentanţii organismelor internaţionale asupra priorităţilor autorităţii în privinţa pieţei asigurărilor, a pieţei de capital şi a sectorului de pensii private, segmente în care reputaţia şi eficienţa ASF a crescut în urma deciziilor care au fost luate după comasarea fostelor comisii de supraveghere (CNVM, CSSPP şi CSA).
Reprezentanţii ASF au menţionat că autoritatea a intrat într-o nouă etapă de consolidare, după ce guvernul a adoptat, la jumătatea acestei luni, Ordonanţa de Urgenţă 94/2013, care priveşte ASF.
"Ordonanţa stabileşte clar criteriile de experienţă profesională, cazurile în care persoanele din Consiliul ASF pot fi considerate incompatibile şi calitatea de autoritate administrativă autonomă, independentă, autofinanţată a Autorităţii de Supraveghere Financiară'', au declarat reprezentanţii ASF.
Şeful delegaţiei Comisiei Europene în România, Istvan Pal Szekely, a precizat: "Sunt mai multe chestiuni în care avem aceeaşi înţelegere sau e un foarte bun început pentru a avea aceeaşi în