Știai că poți tăia ceapa fără să lăcrimezi dacă o ții timp de 1 minut în apă clocotită sau dacă umezești cuțitul cu apă rece?
• Ca să-și păstreze aroma mai multă vreme, după măcinare, cafeaua trebuie să fie ținută în frigider, într-un borcan cu capac.
Gustul cafelei este legat și de cantitățile folosite: 1 linguriță cu vârf de cafea măcinată la o ceașca de apă.
O cafea excelentă se obține prin opărire : turnați mai întâi în ceașcă apa fierbinte și puneți deasupra cafeaua fin măcinată, acoperind-o timp de 2 minute cu o farfurioară de sticlă. Nefiartă, cafeaua își păstrează mai bine aroma, care se infuzează în lichid.
• Pentru ca ceapa tăiată mărunt să capete o culoare frumoasă și să nu se ardă, trebuie dată mai întâi prin făină și apoi prăjită.
• Puțin ulei de măsline și puțin usturoi conferă piureului de cartofi un gust delicios.
• Varza murată acră se va spăla înainte de consum cu puțină apă caldă și se va scurge. Gustul se definitiveaza cu ulei și piper negru. Pentru picioare reci se recomandă moare de varză (zeamă) în cură de 1-2 pahare/zi sau cataplasme cu mălai și hrean ras. Se întinde peste picioare compoziția, se pune folie, se încalță soșete. Se țin peste noapte.
• Sparanghelul protejează sistemul cardiovascular. Pentru aceasta, trebuie consumat proaspăt, în diverse salate.
• Gustați ciocolata! Aceasta mărește nivelul serotoninei, ceea ce are ca urmare o stare de bine.
• Pentru ca soiurile de salam cu pielița uscată (care se desprinde greu) să se curețe cu ușurință, trebuie înmuiat salamul întreg cam o jumătate de minut în apă rece. Se vor curăța extrem de ușor.
• Dacă vreți ca prăjelile să aibă un gust de delicatesă, adunați măduva din oasele pe care le fierbeți și, în locul unturii, gătiți cu ea.
• Pentru un gust excelent, adaugați în cafea și un vârf de cuțit de scorțișoară sau de cacao (amestecân