Pacienţii din spitalul din Târgu-Cărbuneşti se plâng că încă de la internare li se explică faptul că, pentru a fi trataţi, trebuie să-şi cumpere singuri medicamentele. Managerul spitalului i s-a plâns azi personal preşedintelui Casei de Sănătate, Cristian Buşoi, de situaţia dezastruoasă a unităţii medicale pe care o conduce. Medicii de acolo lucrează în condiţii greu de imaginat, gradul de ocupare al spitalului este de 110% , medicamentele lipsesc cu desăvârşire, iar aparatura medicală este un lux. Cristian Buşoi a ascultat, a constatat şi a plecat.
Managerul spitalului din Târgu Cărbuneşti s-a plâns şefului Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate de o mulţime de probleme. În primul rând, spitalul are aparatură învechită, iar numărul pacienţilor depăşeşete cu mult numărul paturilor.
"Banii pe care îi primim în contractul cu casa sunt insuficienţi pentru că s-au redus numărul de paturi bugetate", a declarat Constantin Târziu, managerul Spitalului Târgu-Cărbuneşti.
Cristian Buşoi a constat probelemele şi a tras concluziile. Evident, însă, răspunsurile nu au fost pe placul conducerii spitalului sau pacienţilor.
"Noi la Casa de Asigurări de Sănătate putem deconta doar servicii medicale, iar banii pot fi folosiţi pentru salarii, medicamente şi nici decum nu pot fi folosiţi pentru investiţii" a precizat Cristian Buşoi.
Pacienţii spitalului din Târgu Cărbuneşti se plâng că îşi plătesc din propriul buzunar tratamentele. Unii dintre ei chiar fac împrumut la bancă pentru a-şi cumpăra medicamentele, care ar fi trebuit să fie gratuite. Pacienţii sunt însă nemulţumiţi şi de condiţiile din spital.
Presedintele CNAS Cristian Buşoi a venit la Spitalul Târgu Cărbuneşti după ce managerul unitatii medicale i a trimis numeroase solicitări pentru a vedea condiţiile dificile în care sunt nevoiţi să salveze