Absolvenţii programelor de calificare vor primi un certificat de calificare recunoscut de Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale şi de Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării, iar printr-o procedură simplă şi în statele Uniunii Europene. Cursurile sunt organizate printr-un proiect cu finanţare europeană.
Şomeri de lungă durată, persoane în căutarea unui loc de muncă, cei care muncesc în propria gospodărie, dar şi persoane inactive din judeţele Alba, Mureş şi Sibiu participă, în regim de gratuitate, la progame de calificare profesională în ocupaţii cerute pe piaţa muncii. Cursurile sunt organizate prin proiectul: „Mediul rural-oportunitate de dezvoltare a resurselor umane”, derulat de SC Tobimar Construct SRL Alba Iulia, în parteneriat cu Asociaţia Centrul de Resurse pentru Servicii Sociale CERESS Alba, Asociaţia „Ţara Secaşelor Alba- Sibiu“.
Programe de calificare în derulare
În derulare sunt două programe de calificare. Un număr de 82 de persoane participă la programul de calificare în ocupaţia de „Lucrător în comerţ“, în comunele Vingard(judeţul Alba), Saschiz(Mureş) şi Ludoş(Sibiu). La Daia Română(Alba) alte 27 de persoane se califică în ocupaţia de „Zugrav, ipsosar, tapetar, vopsitor“.
Proiectul SC Tobimar Construct S.R.L. contribuie la îndeplinirea indicatorilor asumaţi de România în domeniul formării profesionale. Mai exact 15 % dintre adulţi, cu vârsta între 25-64 de ani, trebuie să participe, până în 2020, la programe de învăţare pe tot parcursul vieţii. Absolvenţii programelor de calificare vor primi un certificat de calificare recunoscut de Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale şi de Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării, iar printr-o procedură simplă şi în statele Uniunii Europene.
Beneficiari din 39 de sate din Alba, Mureş şi Sibiu
Studii realizate înainte de demararea proiectului ara