Chiar dacă Adriana Sabău şi-a recâştigat în instanţă dreptul de a reveni la conducerea societăţii de Pază şi Protecţie, Consiliul Judeţean a decis, ieri, să-i desfiinţeze postul. Mai mult, vicepreşedintele Ioan Oleleu o acuză pe femeie că ar fi vrut să-i dea mită.
Executivul Consiliului Judeţean a propus ieri ca organigrama Societăţii de Pază şi Protecţie să fie modificată, iar postul de director a fost desfiinţat. Consilierii PDL au atras atenţia că se încală o sentinţă judecătorească, prin care Adriana Sabău a fost repusă în această funcţie. Horaţiu Cătărig a subliniat că USL îi îndepărtează cu orice preţ pe oamenii care nu le convin, chiar, prin încălcarea unei sentinţe judecătoreşti. Vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Ioan Oleleu, a apreciat că PDL apără pe cine nu trebuie, pentru că Adriana Sabău ar fi vrut să-l mituiască pentru a fi păstrată în funcţie.
Situaţia din cadrul Societăţii de Pază şi Protecţie, subordonată Consiliului Judeţean, nu s-a limpezit nici pe departe. Vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Ioan Oleleu, a acuzat-o pe Adriana Sabău că ar fi vrut să-i dea mită pentru a fi păstrată în funcţia de director al acestei societăţi: „Ea a fost singura dintre directori care şi-a pus oamenii să mă întrebe câţi bani vreau ca să-şi păstreze funcţia". Adriana Sabău neagă că ar fi intenţioant vreodată să-i ofere bani lui Oleleu, cu atât mai mult cu cât ea s-a adresat instanţei încă de la bun început, pentru a-şi face dreptate, obţinând, de altfel, câştig de cauză.
„Domnul Oleleu ar trebui să studieze legea pentru a învăţa cum se pune în aplicare o hotărâre judecătorească de reintegrare. Pentru că altfel, mă întreb retoric, dacă în judeţul Cluj, unde domnul Oleleu este vicepreşdinte de Consiliu Judeţean, trebuie să dai mită pentru a asigura respectarea unei hotărâri judecătoreşti?", a transmis Adriana Sabău.
ZIUA de CLUJ a relata