Cel mai “bătrân” club de fotbal din judeţ este, fără îndoială, “BRADUL” MOROENI.
Este clubul care nu şi-a schimbat denumirea niciodată, indiferent în ce categorie valorică a evoluat, localnicii ţinând foarte mult la numele echipei care-i reprezintă.
Această “vechime” a fost posibilă cu sprijinul celor care de-a lungul timpului au condus destinele comunei.
Ce nu au reuşit aceştia, iată, au reuşit câţiva oameni de bine, cu suflet mare pentru fotbal, pentru comuna lor.
Cu toţii ştim cum arăta terenul de joc de la MOROENI, cu toate că i-au adus unele modificări în timp, tot nu era o bază sportivă de nivelul Ligii a 4-a.
Aceştia şi-au unit eforturile şi au pornit construcţia unei baze sportive de nivel naţional. Văzând cum arată astăzi, nu-ţi vine să crezi că aşa ceva este construit la MOROENI, acolo unde terenul de joc era, în proporţie de 50%, cu pietriş.
Personal, cred că am văzut multe stadioane în ţara asta, la toate nivelurile, însă ce a reuşit un grup de oameni la MOROENI depăşeşte aşteptările, mult peste ce s-a realizat şi pe alte stadioane din judeţ. Gazonul a fost schimbat în totalitate, cu covor natural, iar acum concurează cu gazonul de la FIENI (cel mai bun din judeţ). Apropo de gazonul de la FlENI -l-am găsit aici, la MOROENI, pe domnul VALI făcând ultimele retuşări. Clădirea construită după ultimele norme, cu tot ce este nevoie, cu vestiare dotate cu mobilier nou, cu duşuri, cu toalete în interior, cu sală de protocol, sală pentru presă etc.
Chiar dacă spaţiul nu a fost suficient, tot au construit şi o tribună cu 50 de scaune.
Aşa cum arată acum baza sportivă de la MOROENI, este gata să-şi primească “oaspeţii”, adică propria echipă, care până acum a jucat “prin vecini”. începând de sâmbătă, 26 octombrie, BRADUL îşi va disputa jocurile din organizare proprie pe stadionul din MO-
ROENI.
Este adevărat