Comisia Mării Negre, Ministerul Mediului și Schimbărilor Climatice din România și Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare „Grigore Antipa“ Constanța anunță organizarea Celei de a 4-a Conferințe Bianuale a Mării Negre „Marea Neagră - Provocări în vederea atingerii stării bune a mediului“ (28-31 octombrie 2013, Hotel „Flora“, Mamaia).
Obiectivul evenimentului este de a realiza un cadru comun pentru a atrage atenția publicului asupra importanței conservării ecosistemului marin, precum și a necesității desfășurării unor acțiuni concertate pentru a diminua efectele activităților umane asupra biodiversității și calității apelor Mării Negre. În plus, acest eveniment subliniază faptul că Marea Neagră nu poate fi gestionată decât printr-o cooperare strânsă a țărilor riverane, sub auspiciile Comisiei pentru Protecția Mării Negre împotriva Poluării.
În acest sens, Conferința include șase secțiuni științifice, în cadrul cărora cercetători din peste 15 țări vor dezbate lucrări din domeniile poluare și eutrofizare, biodiversitate și funcționarea ecosistemelor, impactul activităților socio-economice asupra mediului marin, managementul integrat al zonei costiere, schimbările climatice și impactul acestora asupra ecosistemului marin și modelare ecosistemică.
De asemenea, în cadrul Conferinței se va desfășura workshopul „Dezvoltarea durabilă și utilizarea resurselor de energie în bazinul Mării Negre“ (29 octombrie), precum și Simpozionul Internațional „Protecția Și Gestionarea Durabilă A Ecosistemului Mării Negre, Imperativ Al Mileniului III (30 octombrie).
Comisia Mării Negre, Ministerul Mediului și Schimbărilor Climatice din România și Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare „Grigore Antipa“ Constanța anunță organizarea Celei de a 4-a Conferințe Bianuale a Mării Negre „Marea Neagră - Provocări în vederea atingerii stării