Centrala nucleară de la Fukushima nu a fost afectată de cutremurul de 7,3 pe scara Richter înregistrat în urmă cu scurt timp în largul coastelor de est ale Japoniei, nici de tsunamiul care a lovit după seism. Operatorul centralei a anunţat că nu a sesizat nicio creştere a nivelului radiaţiilor. În martie 2011, un cutremur cu magnitudinea 9 pe Richter a avariat grav reactoarele de la Fukushima, iar scurgerile radioactive continuă şi astăzi.
Cutremurul cu magnitudinea de 7,3 pe Richter din Japonia nu a pus în pericol centrala nucleară de la Fukushima, au anunţat reprezentanţii Tokyo Electric Power Company (Tepco), citaţi de agenţia de ştiri Reuters.
Ştire în curs de actualizare.
Japonia vrea să îngheţe pământul pe care se află centrala nucleară Fukushima pentru a opri scurgerile radioactive
Guvernanţii niponi iau în calcul utilizarea criogeniei în cel mai recent efort de a opri scurgerile radioactive care se pare că s-au produs constant în ultimii doi ani, după ce, în martie 2011, reactoarele nucleare de la Fukushima au fost avariate grav de un tsunami generat de un cutremur puternic.
Japonia ar putea vărsa apele contaminate de la Fukushima în ocean
Autorităţile nipone de reglementare a energiei nucleare au reiterat luni posibilitatea de a devărsa apa contaminată de la Fukushima în apele oceanice, după ce compania energetiă Tepco a recunoscut că, de la dezastrul din 2011, au avut loc constant scurgeri radioactive, care nu au fost stopate nici până înn prezent.
Japonia rămâne fără energie nucleară
Înainte de dezastrul de la Fukushima, Japonia era al treilea producător mondial de energie nucleară. Acum, ultimul reactor activ se va închide săptămâna viitoare.