Foto: Dragoș Toader, freelancer
După ce a tapetat pereții unor trenuri de metrou cu post-it-uri cu versuri, Julius Meinl a venit cu o idee în aceeași linie.
Astăzi, în 80 de cafenele ale companiei din întreaga țară, versurile devin monedă de schimb, mai exact, consumatorii își vor putea cumpăra cafeaua nu cu bani, ci cu versuri.
“Ideea de a cumăra o cafea cu poezie mi se pare absolut impresionantă. Dacă ați reuși să dați și restul pe o poezie ar fi minunat”, a spus Nicu Alifantis, pe un ton glumeț, la evenimentul de lansare.
Adrian Despot, solistul trupei Vița de vie, prezent și el la eveniment, le-a spus austriecilor de la Julius Meinl că la noi, la români, e o vorbă: “Românul s-a născut poet”.
“Ați venit bine aici. Noi suntem poeții”, i-a spus Despot directorului de marketing global al Julius Meinl, Katharina Bartas.
Cum funcționează versurile ca monedă de schimb pentru cafea. Un șervețel – o cafea
Dacă ajungeți astăzi într-una dintre cafenelele Julius Meinl, care participă la proiect, veți găsi pe masă următoarea invitație: “Cafeaua de azi te costă doar câteva versuri, ia un șervețel de aici și lasă-ne poezia ta”.
Șervețelele și creioanele le veți găsi acolo. Și cei mai puțin inspirați pot bea o cafea în schimbul versurilor. Dacă nu sunt într-o pasă creativă pot așterne pe servețel creația unui prieten sau versurile unui poet consacrat.
Un șervețel scris inseamnă o cafea primită. Câte cafele vor primi? Câte servetele vor fi inspirați să scrie.
Unde poți cumpăra cafea cu poezie?
În București, versurile vor funcționa pe post de monedă în 12 cafenele Julius Meinl, după cum urmează:
Goccia, La Belle Vie, Tress Cafe, Legere Cafe, Blues Cafe, Green Hours Jazz Cafe, Energiea, Filos Pub, Les Burgeois, Bistro Zattara și La Belle Vie Cafe Boutique.
Același lucru se întâmplă, tot azi, și în cafenele