SÃRBATOARE Zeci de vasluieni au participat ieri la sãrbãtorirea Zilei Armatei Române. Elevi, cetãteni, oficialitãti judetene si locale, precum reprezentanti ai partidelor politice au fost prezenti la Monumentul Eroilor de pe strada Mihail Kogãlniceanu. Dupã slujba religioasã sustinutã de un sobor de preoti condus de protopopul Vasile Pârcãlabu si discursurile festive, a avut loc ceremonia de depunere a coroanelor.
Ieri, la Monumentul Eroilor de pe strada Mihail Kogãlniceanu, a fost marcatã Ziua Armatei. La deschiderea ceremoniei, dupã intonarea Imnului de Stat al României, un sobor de preoti, în frunte cu protopopul Vasile Pârcãlabu, a sustinut o slujbã religioasã întru pomenirea soldatilor români cãzuti pe câmpurile de luptã. Paul Boghiu, locotenent colonel în cadrul Garnizoanei Vaslui, a tinut un discurs prin care a arãtat importanta acestei zile. Primarul Vasile Pavãl a tinut sã aducã multumiri Armatei Române. “Astãzi, avem ocazia sã-i felicitãm pe cei prezenti, reprezentanti ai veteranilor de rãzboi, ai cadrelor în retragere, celor care sunt sub arme desfãsurându-si activitatea în diferite garnizoane, sã le urãm un cãlduros la multi ani, sã fie multumiti cã suntem alãturi de ei si cã încercãm sã-i sprijinim în realizarea misiunii”, a declarat primarul Vasile Pavãl.
Armata Românã, institutie credibilã si factor de echilibru
Prefectul Radu Renga a declarat cã Armata Românã a fost mereu o institutie care s-a bucurat de credibilitate fiind, în acelasi timp, perceputã de cãtre societatea româneascã drept un factor de stabilitate si echilibru. “În toate perioadele tulburi ale istoriei nationale institutia armatei a adus plusul de ordine necesar. România democraticã de astãzi îsi datoreazã existenta si acestei institutii cheie. România s-a coagulat ajutatã de încrederea pe care a avut-o populatia în armatã. Un stat puternic presupune o armatã p