Profesorii Universității Politehnica din Timişoara vor să ştie ce se întâmplă cu absolvenţii ei imediat după finalizarea studiilor şi în acest sens, de patru ani, monitorizează modul în care ei își găsesc loc pe piața muncii. Rezultatele sunt de-a dreptul îmbucurătoare, spune rectorul Universităţii Politehnica, Viorel Şerban, care se laudă că în ultimii doi ani a crescut angajabilitatea studenţilor. Acest chestionar cu privire la locul de muncă este realizat de reprezentanţii universităţii după zece luni de la absolvire, când studenţii vin să-şi ridice diplomele.
Potrivit studiului, în anul 2012, 95 % dintre absolvenţii Facultăţii de Automatică şi Calculatoare şi-au găsit un loc de muncă, dintre care 88% în domeniu. O altă facultate căutată este Electronică şi Telecomunicaţii, 91 % dintre absolvenţi lucrează, 80 % în domeniu. „Prin acest studiu, Universitatea Politehnica reuşeşte să arate că este o universitate serioasă. Sunt nişte cifre pe care nu şi le poate imagina decât o universitate de prestigiu pentru că, într-o proporţie covârşitoare, absolvenţii noştri şi-au găsit un loc de muncă”, a explicat Viorel Şerban.
Rectorul Universităţii Politehnica din Timişoara este de părere că de astfel de studii privind inserţia pe piaţa muncii a absolvenţilor ar trebui să se ţină cont atunci când se realizează clasificarea universităţilor, şi nu de „tot felul de declaraţii sau pornind de la cifrele de şcolarizare”. Viorel Şerban se laudă că universitatea pe care o conduce este singura care se interesează ce se întâmplă cu absolvenţii şi chiar ar fi curios să afle cum stau şi celelalte universităţi timişorene în acest domeniu, dar este convins că nu vor îndrăzni să realizeze o astfel de analiză.
Profesorii Universității Politehnica din Timişoara vor să ştie ce se întâmplă cu absolvenţii ei imediat după finalizarea studiilor şi în acest sens, de patru ani, mo