-AA+A
„Nichita Hruşciov”, la Casa cu Lei foto: Mesagerul de BN foto: Mesagerul de BN foto: Mesagerul de BN foto: Mesagerul de BNLa „Casa cu Lei”, a avut loc joi, de la ora 18.00, un eveniment cultural cu mai multe „capitole”, dacă se poate spune aşa. Manifestarea a fost deschisă de prof.dr. Dorel Cosma, directorul Centrului Cultural Municipal „George Coşbuc”, care a amintit încă o dată ospitalitatea noului aşezământ cultural, ce devine tot mai prezent în viaţa municipiului prin manifestări culturale de calitate.
Prima parte a întâlnirii i-a avut ca protagonişti pe Teodor Danciu, creatorul brandului „Food styling. TA”, şi pe managerul proiectului, artistul Gabriel Cociş, din partea Asociaţiei Culturale „Prefix 990”, care a expus lucruri inedite în perimetrul temei „Legendele timpurilor, gustul istoriei”.
Teodor Danciu este creatorul brandului „Food styling. TA”, însemnând renaşterea în viziune proprie, bistriţeană, a lui şi a colegului său, a „fineţurilor” culinare pe care le păstrează istoria Transilvaniei, de asemenea, aducerea lor în contemporaneitate prin perspectiva eco ilustrată după evenimentul cultural, cu prisosinţă. În aceeaşi măsură, brandul a dobândit deja rezultate în înnobilarea unor produse „lichide”, ambalate cu o ingeniozitate rară, cunoscută la expoziţii în Bucureşti sau din emisiuni la BBC, dar ştiută la Bistriţa numai de iniţiaţi.
Artistul Gabriel Cociş a avut o expunere fermecătoare privind rolul pe care l-au jucat în istoria noastră apropiată licorile - concret ar fi vorba de ţuica şi vinul din zona Bistriţei - în relaţiile diplomatice postbelice româno-sovietice, generatoare pentru Hruşciov a minunatului gând de a retrage trupele de ocupaţie din ţara noastră. Ţuică din lotul „Hruşciov” posedă şi colecţia, şi astfel „reformistul” a fost prezent la eveniment. Fireşte, lucrurile se află într-o ţesătură a adevărului cu l