După succesul înregistrat cu decăpuşarea Hidroelectrica de „băieţii deştepţi” şi aducerea companiei pe profit, Guvernul ia o altă decizie curajoasă care este menită să readucă pe pe linia de plutire o companie naţională.
După succesul înregistrat cu decăpuşarea Hidroelectrica de „băieţii deştepţi” şi aducerea companiei pe profit, Guvernul ia o altă decizie curajoasă care este menită să readucă pe pe linia de plutire o companie naţională. Loteria Română a încheiat cu succes procedurile de selecţie a firmei care va furniza terminalele de videoloterie.
În urma negocierilor, a fost ales grupul austriac de firme Novomatic, care urmează să livreze 10.000 de terminale de videoloterie. Contractul are o durată de 15 ani, iar venitul statului este în total de peste 1 miliard de euro.
În ciuda criticilor venite din partea unei anumite părţi a presei, loteria română este în acest moment salvată din mâinile grecilor cu care au fost semnate contractele anterioare. Din 2009 până în prezent loteria s-a aflat într-o continuă pierdere a câştigurilor. Dacă în 2009 profitul loteriei era de 35 milioane de euro, în 2012 el ajunsese la 8,2 milioane de euro.
Noul contract semnat cu grupul austriac Novomatic înseamnă venituri mult mai mari pentru Loterie, dar şi pentru statul român. Loteria poate exploata 10.000 de aparate pentru jocuri puse la dispoziţie de Novomatic, la un profit mediu de 1500 de euro pe lună pe fiecare aparat. Profitul total rezultat este de 150 de milioane euro numai din această sursă. Acordul dintre Loteria Română şi Novomatic prevede, spre deosebire de cel anterior cu firmele greceşti, ca partea statului român din acest profit să fie de 50%, nu de 30% sau 20% cum era anterior. Chiar şi după ce se virează cei 50% din profitul de 150 de milioane, Loteria rămâne cu 75 milioane de euro pe an. Astfel, profitul anual va fi de aproximativ 10 ori mai ma