Consumul de cafea reduce riscul de carcinom hepatocelular, cel mai raspandit tip de cancer la ficat, cu aproximativ 40%, arata cea mai recenta meta-analiza efectuata pe aceasta tema, ce a fost publicata in jurnalul Clinical Gastroenterology and Hepatology.
Anumite date sugereaza ca trei cesti de cafea pe zi reduc riscul de cancer la ficat cu mai mult de 50%.
„Cercetarea noastra confirma ceea ce se crede – cafeaua este buna pentru sanatate, mai ales in ceea ce priveste ficatul”, a explicat Carlo La Vecchia, autorul studiului si totodata cercetator in cadrul departamentului de epidemiologie al Istituto di Ricerche Farmacologiche "Mario Negri" din Milano.
„Efectul benefic al cafelei ar putea fi mediat de faptul cunoscut ca previne diabetul, un factor de risc pentru cancerul de ficat, si pentru ca are efecte pozitive asupra enzimelor din ficat”, a explicat cercetatorul.
Cercetatorii au efectuat o meta-analiza a articolelor publicate intre 1996 si septembrie 2012, analizand 16 studii de calitate si un total de 3.153 de cazuri.
Detalii pe descopera.ro Tag-uri: consum, cafea, sanatate
Consumul de cafea reduce riscul de carcinom hepatocelular, cel mai raspandit tip de cancer la ficat, cu aproximativ 40%, arata cea mai recenta meta-analiza efectuata pe aceasta tema, ce a fost publicata in jurnalul Clinical Gastroenterology and Hepatology.
Anumite date sugereaza ca trei cesti de cafea pe zi reduc riscul de cancer la ficat cu mai mult de 50%.
„Cercetarea noastra confirma ceea ce se crede – cafeaua este buna pentru sanatate, mai ales in ceea ce priveste ficatul”, a explicat Carlo La Vecchia, autorul studiului si totodata cercetator in cadrul departamentului de epidemiologie al Istituto di Ricerche Farmacologiche "Mario Negri" din Milano.
„Efectul benefic al cafelei ar putea fi mediat de faptul cunoscut ca previne diabe