In judetul Timis rata somajului este destul de scazuta, mai ales in mediul urban. Cu toate acestea viitorii studenti trebuie sa fie atenti ce facultate aleg, pentru ca altfel risca sa nu-si gaseasca un loc de munca in domeniul pentru care s-au pregatit.
Cum ati descrie, in general, piata fortei de munca in judetul Timis, in momentul actual?
Piata fortei de munca la momentul actual a inceput sa dea semne de normalizare. Rata somajului este mica in Timis, iar la noi sunt inregistrate multe locuri de munca disponibile. Cele mai multe sunt, in functie de ramurile de activitate, in domeniile: fabricarea subansamblurilor electronice, fabricarea echipamentelor de comunicatii , lucrari de constructii a cladirilor rezidentiale si nerezidentiale, restaurante, activitati de protectie si garda, fabricarea de echipamentee lectrice de iluminat, dar si altele.
Care este rata somajului la ora actuala, in judetul Timis ?
Rata somajului in Timis este de 1,60 % iar, situatia somerilor inregistrati pe unitati locale si puncte de lucru este urmatoarea: Timisoara – 3101, Lugoj – 687, Faget – 355, Buzias -170, Sanicolau Mare – 420, Jimbolia – 167 si Deta – 388. Sigur ca problema care ne preocupa este mediu rural pentru ca aici intervine naveta pe care trebuie sa o faca oamenii la locul de munca, dar si pentru aceasta exista variante ca de exemplu: sunt angajatori care asigura sau deconteaza transportul pentru personal.
In ce masura sunt cautati absolventii de invatamant superior pe piata fortei de munca din judetul nostru si care sunt cele mai cautate domenii?
Numarul „proaspat absolventilor” de invatamant superior in evidenta AJOFM Timis, la 30.09.2013, a fost de 261 de persoane. Bineinteles ca numarul lor este mult mai mare, insa somajul se acorda la cerere, nu este o obligatie. Am organizat „Bursa locurilor de munca pentru absolventi” unde au fos