România trece, în noaptea de sâmbătă spre duminică, la ora de iarnă, ora 4:00 urmând să devină ora 3:00.
România revine duminică, 27 octombrie, la Timpul Legal Român, ora Europei Orientale. Ceasurile se dau înapoi, ora 4:00 devenind ora 3:00. Aşadar, se încheie orarul de vară care începe în ultima duminică a lunii martie iar diferenţa faţă de timpul universal (GMT) este din nou de două ore.
În România, orarul de vară a fost introdus pentru prima dată, fără prea mare succes, în 1931, când a fost publicată în Monitorul Oficial nr. 171 din iulie 1931 Legea pentru stabilirea orei oficiale în România. Începând cu anul 1979, ora de vară a fost instituită permanent în ţara noastră şi, până în anul 1997, trecerea la ora de vară s-a făcut în ultima duminică a lunii martie iar la ora de iarnă, în ultima duminică a lunii septembrie.
Începând cu anul anul 1998, potrivit Ordonanţei de Guvern nr. 20 din 18 august 1997, trecerea la ora de vară se face în ultima duminică a lunii martie iar la ora de iarnă, în ultima duminică a lunii octombrie.
Potrivit CFR Călători, trenurile de călători pleacă din staţiile de formare după ora oficială de vară până la ora 4,00 iar cele care au ora de plecare după 4,00 vor pleca la orele din mersul de tren în vigoare, respectând ora Europei Orientale.
Trenurile de călători aflate în circulaţie după ora 4,00, ora oficială de vară, opresc în staţiile din parcurs stabilite, unde staţionează până la ora de plecare din orarul în vigoare după noua oră a Europei Orientale. De asemenea, între staţiile de frontieră cu Republica Moldova, Ungaria, Serbia, Ucraina, Bulgaria, trenurile circulă după orarul în vigoare. Integral pe AGERPRES România trece, în noaptea de sâmbătă spre duminică, la ora de iarnă, ora 4:00 urmând să devină ora 3:00.
România revine duminică, 27 octombrie, la Timpul Legal Român, ora Europei Orientale. Ceasurile