Pentru ca a patra editie a festivalului aduce intre 25 si 31 octombrie 60 de filme si nimeni n-are timp sa le vada pe toate, iata cateva sugestii. Festivalul se desfasoara la Cinema Elvira Popescu, Cinema Studio si Cinema Pro, iar intrarea e libera doar la filmele lui Steven Spielberg, la scurtmetraje, discutii si masterclass-uri.
In primul rand, e de vazut retrospectiva cu 10 filme a lui Maurice Pialat, de la a carui disparitie se implinesc in 2013 zece ani. Retrospectiva beneficiaza de prezenta la Bucuresti a lui Sylvie Pialat, care a fost partenera de viata, co-scenarista si producatoare, ca si de prezenta actritei si regizoarei Sandrine Bonnaire, descoperita de Pialat pe cand avea 15 ani.
Sambata, 26 octombrie, e o zi mai speciala pentru ca de la ora 15.30, la Cinema Studio va fi proiectat "À nos amours" (inaintea lui, de la ora 14, documentarul "Maurice Pialat - L'amour existe" de Jean-Pierre Devillers si Anne-Marie Faux), dupa care, de la ora 17, Razvan Radulescu modereaza o intalnire cu Sylvie Pialat, Sandrine Bonnaire si Nick James (redactorul-sef al revistei "Sight &Sound").
Trailer "A nos amours":
Asa cum si-a obisnuit publicul, festivalul are in acest an si alti invitati care vor discuta cu publicul bucurestean: Amat Escalante (care e luat Premiul de regie la Cannes 2013 pentru "Heli" si care aici isi prezinta si "Los bastardos" din 2008), Radu Jude (in calitate de autor al scurtmetrajului "Ca o umbra de nor" prezentat in sectiunea "Quinzaine des réalisateurs" 2013), Christophe Paou (protagonist in "L'inconnu du lac" de Alain Guiraudie, Premiul pentru regie Un Certain Regard 2013), Tudor Cristian Jurgiu (autorul scurtmetrajului "In acvariu", Premiul III in sectiunea Cinéfondation 2013), Thierry Frémaux (delegatul general al Festivalului de la Cannes) si ultimul, dar nu si cel din urma, Abdellatif Kechiche