Placinte cu branza dulce Ingrediente 12 bucati –Placinte cu branza dulce
Aluat: 400 gr faina , 3 oua, 100 ml lapte, 50 gr zahar, 100 gr unt, 15 gr drojdie, 1 praf de sare, coaja de lamaie rasa.
Umplutura: 200 gr branza de vaci proaspata si dulce, 50 gr zahar pudra, vanilie, 2 oua.
Decor: susan crud, 1 albus pentru uns. Mod de preparare Intr-un vas se amesteca o lingura de zahar cu drojdie si 2 linguri de lapte cald, apoi se presara putina faina. Se lasa vasul la un loc caldut cca 10-15 min pentru a creste maiaua. Faina se cerne . Se separa albusul de galbenus si se spumeaza . Faina se pune intr-un vas , se formeaza o gropita in mijlocul ei apoi se pune maiaua, galbenusul batut, laptele, coaja de lamaie , sare si la urma albusul spuma impreuna cu untul topit (caldut). Se amesteca totul bine pana se formeaza un aluat care se lasa la crescut cca 1 ora , la loc cald. Separat formam compozitia de umplutura- punem ingredientele intr-un bol si le amestecam bine. Formam placintelele: aluatul se imparte in 12 parti , fiecare parte se modeleaza sub forma de bila, se intinde cu merdeneaua, se adauga o lingura de umplutura , apoi se pliaza ca un plic. Partea de deasupra va fi baza. Se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se ung cu albus si se presara susan. Se lasa la loc cald sa creasca cca 20 min apoi se introduc in cuptorul incalzit la 180-200C. Se lasa la copt pana devin aurii spre roscat.
Se servesc calde sau reci, sunt foarte bune .
Placinte cu branza dulce Ingrediente 12 bucati –Placinte cu branza dulce
Aluat: 400 gr faina , 3 oua, 100 ml lapte, 50 gr zahar, 100 gr unt, 15 gr drojdie, 1 praf de sare, coaja de lamaie rasa.
Umplutura: 200 gr branza de vaci proaspata si dulce, 50 gr zahar pudra, vanilie, 2 oua.
Decor: susan crud, 1 albus pentru uns. Mod de preparare Intr-un vas se amesteca o lingura