Branza cu mamaliguta si samantana Ingrediente
Pentru mamaliguta: 6 cani cu apa, 2 cani cu malai, sare.
Pentru servire: unt, smantana, branza proaspata, ou prajit, cascaval ras.
Mod de preparare Preparam mamaliguta: se adauga apa rece intr-o oala , cand a dat in clocot se adauga sarea si malaiul in ploaie , amestecand continuu cu un tel. Se fierbe la foc mediu pentru inceput , iar cand incepe sa se ingroase se da focul la mic. Se amesteca , iar cand incepe sa se desprinda de pe peretii oalei si s-a rumenit o idee se ia de pe foc. Mamliguta se pune in forme unse cu unt, se aseaza bine, apoi se rastoarna pe farfurie. Se adauga branza amestecata cu smantana, oul prajit deasupra mamaligutei , apoi se rade cascaval.
Se serveste dupa preferinta cu smatana din belsug. Ideala pentru cina.
Branza cu mamaliguta si samantana Ingrediente
Pentru mamaliguta: 6 cani cu apa, 2 cani cu malai, sare.
Pentru servire: unt, smantana, branza proaspata, ou prajit, cascaval ras.
Mod de preparare Preparam mamaliguta: se adauga apa rece intr-o oala , cand a dat in clocot se adauga sarea si malaiul in ploaie , amestecand continuu cu un tel. Se fierbe la foc mediu pentru inceput , iar cand incepe sa se ingroase se da focul la mic. Se amesteca , iar cand incepe sa se desprinda de pe peretii oalei si s-a rumenit o idee se ia de pe foc. Mamliguta se pune in forme unse cu unt, se aseaza bine, apoi se rastoarna pe farfurie. Se adauga branza amestecata cu smantana, oul prajit deasupra mamaligutei , apoi se rade cascaval.
Se serveste dupa preferinta cu smatana din belsug. Ideala pentru cina.