A devenit foarte cunoscut la Regina Maria, business care a crescut de peste zece ori în cei șase ani în care a fost director general adjunct. Apoi, Sergiu Neguț a decis să revină pe drumul antreprenoriatului
Sergiu Neguț a intrat pentru prima oară în tabăra antreprenorilor în anul 2000, când și-a înființat propriul butic de consultanță - SVP Consult, pentru intermediere în domeniul afacerilor cu oțel. Ca orice afacere de consultanță, nu a presupus o investiție semnificativă, însă i-a permis să-și folosească cunoștințele de piață regională și să câștige destul de mulți bani ca să-și plătească un MBA la INSEAD (Institutul European de Administrare a Afacerilor), „investiție deloc mică pentru un tânăr sub 30 de ani, la salariile de acum 10-12 ani din România“.
După INSEAD, a revenit în postura de salariat pentru o multinațională. Mai precis, Neguț a avut oportunitatea de a conduce din Austria și Elveția un proiect de extindere a unei companii în Europa Centrală. „Experiența a fost fabuloasă pentru că mi-a permis să fiu parte dintr-un proces de creștere accelerată într-un mediu corporatist. Am avut norocul, într-un timp scurt, nu doar să mă familiarizez cu o industrie nouă – farma, dar și să utilizez resurse de o complexitate și un cost greu accesibile într-un mediu antreprenorial“, detaliază el.
A revenit în România la 34 de ani, recrutat de Centrul Medical Unirea (CMU), cunoscut astăzi ca rețeaua privată de sănătate Regina Maria, în poziția de director general adjunct, fiind mâna dreaptă a fondatorului Wargha Enayati.
„Este adevărat că m-am întors și pentru a face un mic proiect imobiliar. Erau anii de boom. CMU era, la vremea respectivă, proprietatea integrală a fondatorului și făcea afaceri de vreo 3 milioane de euro. În cei șase ani petrecuți acolo, am atras două runde de investiții, din partea fondul 3i Plc și, mai târziu, din partea Adve