Vezi
Dam ceasurile inapoi si dormim cu o ora mai mult. Se intampla in noaptea de sambata spre duminica. Un lucru care nu e deloc neobisnuit dar care ne da de furca de fiecare data cand acele ceasornicului sunt date inapoi sau inainte.
Trecerea la ora de iarna ii bucura pe cei mai multi dintre noi , pentru ca teoretic dormim mai mult decat inainte. Doar ca surpriza: nici corpul si nici psihicul nu fac trecerea la fel de usor precum acele ceasornicului. Odata cu schimbarea orei, organismul fiecarui individ reactioneaza in mod diferit .
Trecerea de la o ora la alta si adoptarea orarului de iarna sunt evenimente inevitabile in viata noastra, insa ele produc efecte diferite asupra fiecarei persoane. “Exista persoane intre noi care pot sa resimta de exemplu simptome asemanatoare cu depresia, in aceasta perioada se simt mai deprimati, mai melancolici , pot sa aiba perioade si episoade de insomnie consecutiv trecerii la ora de iarna. In schimb, exista alte persoane care pot sa resimta simptome de stres, de anxietate, sunt mai agitate in timpul zilei, unele dintre ele resimt senzatii de somnolenta pe parcursul zilei”, arata psihologul Cristina Ambrus.
Potrivit specialistilor opt din zece persoane sunt afectate de trecerea la ora de iarna , ia cei mai afectati sunt copii. Majoritatea vor reusi sa adoarma cu o ora mai tarziu decat de obicei, astfel incat, in loc sa doarma mai mult de fapt vor dormi mai putin si se vor trezi mai obositi.
In noaptea de simbata spre duminica acele ceasornicelor vor fi date inapoi cu o ora . Ora 4 devine ora 3 , ziua de 27 octombrie fiind asfel cea mai lunga zi din an . Vezi
Dam ceasurile inapoi si dormim cu o ora mai mult. Se intampla in noaptea de sambata spre duminica. Un lucru care nu e deloc neobisnuit dar care ne da de furca de fiecare data cand acele ceasornicului sunt date inapoi s