Ciupercile favorizează dietele de slăbire, reglează tensiunea arterială şi întăresc sistemul imunitar. Proprietăţile acestora sunt nenumărate, motiv pentru care trebuie să încerci această reţetă!
INGREDIENTE
- 1 kg de ciuperci champignon albe, proaspete
- 1 păstârnac
- 1 ţelină mică
- 2 linguri ulei de măsline
- 1 ceapă galbenă, mare
- o legătură de pătrunjel
- câteva fire de mărar
MOD DE PREPARARE
Ciupercile se spală bine şi se taie bucăţele cât mai mici, cu tot cu codiţe. Ţelina şi păstârnacul se curăţă şi se dau pe răzătoare. Ceapa se taie mărunt şi se pune la călit în uleiul de măsline, într-o oală adâncă. Peste 2-3 minute, se adaugă ciupercile, alături de celelalte legume. Se pun 2,5 litri de apă şi se lasă la fiert jumătate de oră. După ce apa a scăzut, se adaugă sare, piper şi se stinge focul. Se pun pătrunjelul şi mărarul.
Se serveşte cu smântână sau iaurt, ultima variantă pentru cazul în care se doreşte a fi mai dietetică.
POFTĂ BUNĂ!
Ciupercile favorizează dietele de slăbire, reglează tensiunea arterială şi întăresc sistemul imunitar. Proprietăţile acestora sunt nenumărate, motiv pentru care trebuie să încerci această reţetă!
INGREDIENTE
- 1 kg de ciuperci champignon albe, proaspete
- 1 păstârnac
- 1 ţelină mică
- 2 linguri ulei de măsline
- 1 ceapă galbenă, mare
- o legătură de pătrunjel
- câteva fire de mărar
MOD DE PREPARARE
Ciupercile se spală bine şi se taie bucăţele cât mai mici, cu tot cu codiţe. Ţelina şi păstârnacul se curăţă şi se dau pe răzătoare. Ceapa se taie mărunt şi se pune la călit în uleiul de măsline, într-o oală adâncă. Peste 2-3 min