După mai bine de un an de lucrări şi reclamaţii la Agenţia pentru protecţia Mediului ce s-au lăsat cu amenzi, superbul obiectiv turistic va putea fi din nou vizitat.
Canionul adăpoteşte şapte cascade superbe într-un perisaj de vis. În ultimul an a fost complet modernizat cu o investiţie de 300.000 de lei. Mai multe ONG-uri au reclamat că lucrările s-au desfăşurat fără aviz, fapt care a dus la suspendarea investiţiei şi întârzierea redeschiderii. În final s-a achitat o amendă, s-au obţinut actele necesare şi s-au finalizat modernizările. Cu două luni îmtârziere ce-i drept.
Scările de metal au fost securizate, iar pasajele au fost refăcute. În aceste zile se fac ultimele intervenţii care constau în ecologizarea zonei şi amenajarea punctului de stingere a incendiilor.
Canionul Şapte Scări este un defileu săpat în calcar situate în masivul Piatra Mare. Lungimea canionului este de 160 metri cu o diferenţă de nivel de 58 de metri, la o altitudine de 948 metri. Defileul este format din şapte trepte cu înalţimi între 2.5 şi 15 metri, care dau îi dau numele şi care se transformă în cascade când volumul de apă pârâului Şapte Scări.
Traseul poate fi parcurs cu ajutorul unor scări, nefiind nevoie de echipament specializat. Accesul principal se face dinspre localitatea Timişul de Sus şi Dâmbul Morii, de pe drumul naţional 1(traseu banda galbenă), în aproximativ o oră de mers.
Peisajul de la Şapte Scări este unul superb. Casacadele sunt extreme de spectaculoase, iar odată parcurse cele şapte trepte turiştii care au condiţie fizică pot urca pe vârful Piatra Mare. Drumul durează între două şi trei ore.