TIMISOARA. Timisorenii sunt mari amatori in a-si delecta papilele gustative cu o portie zdravana de spaghete, care mai de care mai aromate, cu sosuri fel de fel. Gurmanzii au celebrat, sambata, Ziua Mondiala a Pastelor, la Restaurantul Adriatico din zona Lipovei.
Zeci de feluri de paste, spiralate, rotunde, melci, linguini, paste cu cerneala de sepie si o multime de alte delicatese i-au asteptat, pregatite sa satisfaca toate gusturile si placerile culinare. Alaturi, sosuri care mai de care mai aromate, multe cu fructe de mare, gatite de bucatari priceputi, scoliti in preajma masterchefilor din cele mai vestite bucatarii italiene.
Putini timisoreni stiu istoria pastelor insa, pe care bucatarii de la Adriatico au dezvaluit-o sambata.
“De Ziua Mondiala a Pastelor am zis ca este perfect sa organizam o expozitie si o degustare de paste, suntem un restaurant cu specific italian. Avem paste facute in casa, de toate felurile. Se stie ca pastele au fost aduse in Italia de Marco Polo, in anul 1271, dintr-una din calatoriile lui in China. Adevarul este ca dateaza de mai mult timp. In special imparatului Cicero ii placeau mult pastele late, de unde a aparut lasagna, cea mai buna pasta italieneasca”, a explicat bucatarul-sef al restaurantului, Dorina Danila.
Dorina este un adevarat masterchef, specializata in bucataria italiana, pregatita de un maestru bucatar cu peste 40 de ani de experienta in “lumea pastelor”. De 6 ani “a pus stapanire” pe bucataria Restaurantului Adriatico, iar clientii o cheama deseori sa ii multumeasca pentru masa, asa cum ii sta bine unui roman.
“Avem foarte multe sosuri, la noi cel mai mult se mananca pene in Romania, spaghete, tagliatelle, tortellini, farfale, foarte bune pentru copii, melcisiori. Noi in restaurant avem peste 20 de sosuri, cele mai apreciate sunt matriciana, carbonara, bolognese. Avem si specific de pe