Cafea "prăjită" se obține așa: puneți un ibric de fier să se încingă pe plită și turnați în el cafeaua macinată, învârtind în ea cu o linguriță să nu se ardă. După câteva clipe, turnați deasupra apa în clocot și dați ibricul deoparte, acoperindu-l cu capac.Cafeaua capată un gust mai bun dacă, după ce a fiert, îi adăugăm un vârf de cuțit de sare.
• Dulceața de fructe roșii (fragi, căpșune, zmeură și strugurei) e mult mai gustoasă, dacă, după ce o fierbi, mai pui în ea câteva fructe proaspete.
• Nu arunca niciodată apa în care a fiert orezul. Este un apret excelent pentru perdele, fețe de masă și lenjerie foarte fină.
• Pentru ca alimentele să nu se mai lipească de podeaua congelatorului, puneți un covoraș tăiat pe măsură, dintr-o folie de plastic sau de aluminiu.
• Salatele sunt de două feluri: din legume fierte și cele din crudități. Acestea se pregătesc numai cu 5-10 minute înainte de masa respectivă și se asezonează în momentul în care sunt aduse la masă.
• Pentru a păstra culoarea, legumele se fierb la foc iute, în apă clocotită cu puțină sare, în vase descoperite.
• Aburul îngălbenește legumele verzi.
• Combinate cu maioneza, salatele pot fi servite și cu aspic, consituindu-se de fapt în antreuri reci.
• Când cartofii prăjiți din pungi se înmoaie, pune-i câteva minute în cuptorul încins dinainte. Redevin crocanți.
• Sosul de tomate se potrivește cel mai bine cu gust de ceapă. E suficient să adaugăți o ceapă rasă, pentru ca el să devina delicios.
• Cafeaua dobândeste o aromă grozavă, dacă odată cu cafeaua puneți în ibric să clocotească și o bucățică de ciocolată.
• Nu lăsați carnea proaspată în hârtie, pentru că aceasta absoarbe sucul.
• O lingură rasă de cașcaval, amestecată cu oul prin care treceți peștele înainte de a-l prăji, îi dă acestuia un gust minunat.
• Pentru ca legumele ori bucățile