Vasile Botnaru în dialog cu Elizabeth Linder, expert în probleme de guvernare şi politici la compania Facebook.
Bine v-am găsit, doamnelor şi domnilor! La microfon e Vasile Botnaru, autorul şi prezentatorul emisiunii Punct şi de la capăt.
Astăzi vă invit să intrăm în bucătăria uneia dintre cele mai cunoscute reţele sociale de pe Internet, Facebook, reţeaua căreia i-a reuşit performanţa să inducă, în diverse medii de utilizatori, o dependenţă pandemică, chiar dacă, la origini, fusese gândită ca o ustensilă endemică, adică de nişă, pentru uzul studenţilor de la instituţii americane. Cel puţin, aceasta este versiunea cinematografică, acreditată în pelicula „The Social Network”, realizată în baza romanului scris de Ben Mezrich.
Profitând de vizita la Chişinău, la invitaţia Centrului de Guvernare Electronică din Moldova, a unei importante reprezentante a companiei Facebook, Elizabeth Linder, expert în probleme de guvernare şi politici, responsabilă de zonele geografice Europa, Asia Mijlocie şi Africa, ne-am propus să discutăm despre criteriile etice, pe care le au în vedere managerii acestui mega-vârtej comunicaţional ce captează noi şi noi participanţi.
Aşadar, în studioul de la Chişinău al Europei Libere, astăzi se află Elizabeth Linder, expert în probleme de guvernare şi politici la compania Facebook.
Vasile Botnaru x Vasile Botnaru Europa Liberă: Foarte multă lume a văzut filmul despre Mark Zuckerberg şi cunoaşte un fel de istorie de apariţie a Facebook-ului, apărut ca o jucărie, ca şi marele Apple, care s-a construit într-un garaj şi acuma va deveni loc de pelerinaj al amatorilor de Apple şi de tot felul de scule. Acum Facebook-ul este un monstru care a ieşit ca duhul din ulcior. Şi prima întrebare ar fi cât de controlabil este? Sigur că este imposibil să-l bagi pe duh înapoi în lampa lui Aladin, dar cât de contr