Rolul grupelor sanguine în menținerea sănătății, vitalității și chiar controlul greutății corporale este un subiect îndelung dezbătut în cercetările medicale. Mai mult decât atât, acestea extind importanța grupei de sânge la nivelul principalelor procese fiziologice, metabolice dar și sistemelor cu importanță majoră pentru organism: sistemul digestiv și cel imunitar.
Astfel, în funcție de caracteristicile hematologice ale fiecărei grupe de sânge, sistemul imunitar va acționa în mod diferit asupra virusurilor, bacteriilor și afecțiunile provocate de acestea.
Specialistul epidemiolog Ropharma, Dr. Tania Bejan, ne sfătuiește ce alimentație este potrivită pentru a susține sistemul imunitar în lupta împotriva afecțiunilor în funcție de fiecare grupa de sânge:
“Persoanele cu grupa sanguină 0 pot beneficia din plin de o dietă bogată în proteine din carne, datorită acidității mai ridicate a stomacului care permite metabolizarea acestora. Proteinele asigură sănătatea țesuturilor și contribuie la abilitatea de apărare a corpului.
Organismul grupei A este fortificat cel mai eficient de o dietă vegetariană în cadrul căreia recomand să includă și fibre din cereale și fasole.
Din cauza predispozitiei la diabet a grupei B, aceștia trebuie să evite semințele și nucile sau alunele, din cauza conținutului de proteine ce dezechilibrează producția de insulină.
Organismul celor cu grupa AB nu produce suficient acid gastric pentru a digera cantități mari de proteine animale. Soluția optimă constă în porții mici și dese. Însă trebuie să ținem cont de faptul că fiecare om este unic , avem nevoi nutriționale diferite și de aceea singura modalitate de a menține sănătatea sau de a vindeca boala este adaptarea hranei la nevoile specifice fiecărui individ. “
Grupa 0
La nivel global, grupa sanguina 0 este cea mai comună. Persoanele care detin aceasta g