Manifestanţii au eliberat carosabilul la Unirii şi circulaţia a fost reluată, încheind a noua duminică de proteste din Capitală faţă de proiectul de la Roşia Montană după aproape şase ore.
Înainte de încheierea protestului, Alexandru Alexe le-a mulţumit celor câteva zeci de manifestanţi care mai erau la Unirii, spunându-le că a fost un protest frumos, care trebuie să devină un obicei.
Circulaţia a fost reluată la Unirii, după ce manifestanţii au eliberat carosabilul şi au plecat spre trotuarul dinspre magazinul Cocor, în grupuri mici.
Protestul din a noua duminică a manifestărilor celor care se opun proiectului minier de la Roşia Montană a început în jurul orei 16.00, când manifestanţii au început să vină în Piaţa Universităţii, pe esplanada cu statui de pe Bulevardul Regina Elisabeta.
Aceştia au venit la protest cu steaguri tricolore, cu pancarte şi mesaje contra exploatării miniere cu cianuri, dar şi a gazelor de şist, precum şi cu pet-uri umplute cu pietricele.
Protestatarii au scandat "Roşia, Roşia, vine revoluţia", "Uniţi, salvăm Roşia Montană", "Uniţi, salvăm toată România" "Nu cedăm, nu capitulăm", "Roşia şi Bucureşti, două inimi româneşti" şi au afişat pancarte pe care scria, printre altele, "Fiind băiet, lacuri de cianuri cutreieram", "Rupe cercul, ieşi în stradă / Popor ignorant / Politician corupt", "Refuz, rezist gazelor de şist", Roşia Montană - Revoluţia generaţiei noastre", "Adevărata bogăţie este sănătatea, nu aurul şi argintul", "Aer, apă şi natură, nu cianură şi fractură".
Iniţial au fost aproximativ câteva zeci de manifestanţi, însă ulterior numărul acestora a ajuns la aproape 3.000.
În jurul orei 18.00, manifestanţii de la Universitate au forţat cordonul de jandarmi şi au plecat în marş spre sediul Guvernului, blocând bulevardele Nicolae Bălcescu şi Magheru, apoi şi Lascăr Catargiu. Coloana de la mani