Acţiunea de pozare sub pământ a reţelei de canalizare şi a celei de alimentare cu apă potabilă nu a ocolit nici drumuri care nu figurează cu niciun nume în nomenclatorul străzilor din Vulcan, fiindcă, pur şi simplu, este un drum forestier.
Cartierul Paroşeni-Sohodol
nu este la prima cunoştinţă cu constructorii care deschid străzi pe mijloc, pentru a poza, sub pământ, conducte de canalizare şi tuburi de polietilenă de la care apa potabilă ajunge până-n casele gospodarilor. Este cazul străzii Brazilor, cel mai lung drum din colonia Sohodolului, şi, dacă nu greşesc, al străzii Salcâmilor. Cel despre care spuneam că nu a scăpat de febra acestei activităţi este drumul forestier de pe Valea Sohodolului.
Vineri,
luat cu alte treburi, sincer dacă mi-ar fi venit să ajung în Paroşeni-Sohodol, ca să scriu ceea ce citiţi acum. I-am promis, însă, doamnei - care m-a sunat joi, pe la unu, şi care ar fi vrut, atunci pe loc, să mă deplasez şi să văd ce-i în faţa casei dumneaei - că voi ajunge acolo imediat ce voi fi disponibil. Iar asta s-a întâmplat să fie sâmbătă aproape de amiază.
Pe Valea Sohodolului
lucrările de canalizare şi de montare a reţelei de apă cad în sarcina SC Hidroconstrucţia Cluj, dar sunt executate, sub antrepriză, de SC Termoplast SRL Vulcan. Operaţiunile au început de ceva timp, iar în acest moment conductele de canalizare sunt îngropate definitive în pământ. Din loc în loc, doar partea de sus şi capacele căminelor noi, precum şi tuburile de racord din faţa porţilor îşi mai scot capul la suprafaţă. S-a terminat cu canalizarea, dar se continuă cu introducerea, prin tuburi de polietilenă de 110 mm, a reţelei de apă potabilă. Să nu credeţi că, până acum, locuitorii de pe marginea acestui drum forestier îşi aduceau de la vreun izvor apa necesară.
Deloc.
Aproape de mijlocul drumul