Kadir Nurman, imigrantul turc care este considerat inventatorul kebab-ului, a murit la Bertlin, duminică, la varsta de 80 de ani.
Nurman a inventat kebabul în 1972, pe vremea când lucra în industria alimentară din Berlinul de Vest. Reţeta sa care conţinea carne prăjită, condimente orientale şi salată, toate învelite într-o lipie, a devenit în scurt timp un succes în Germania. Deşi nu a putut să-şi patenteze invenţia, Asociaţia Producătorilor de Kebab l-a desemnat drept inventatorul acestui fel de mâncare.
Kadir Nurman, imigrantul turc care este considerat inventatorul kebab-ului, a murit la Bertlin, duminică, la varsta de 80 de ani.
Nurman a inventat kebabul în 1972, pe vremea când lucra în industria alimentară din Berlinul de Vest. Reţeta sa care conţinea carne prăjită, condimente orientale şi salată, toate învelite într-o lipie, a devenit în scurt timp un succes în Germania. Deşi nu a putut să-şi patenteze invenţia, Asociaţia Producătorilor de Kebab l-a desemnat drept inventatorul acestui fel de mâncare.