„La Boieru’” este prima băcănie din Târgu Jiu, realizată în stil tradiţional. La băcănia deschisă în zona 23 August, în apropiere de spitalul „700”, sunt comercializate preponderent produse făcute în casă: zacuscă, dulceţuri, siropuri, prăjituri, cozonaci, checuri. La raionul lactate, sunt comercializate brânzeturi făcute la o fermă din Gorj care aparţine aceleiaşi firme. Nu lipsesc fructele uscate, mierea, vinurile, dar şi condimente aduse din toate colţurile lumii.
Băcănia „La Boieru” și-a deschis porțile vineri după amiază și este o prezenţă inedită în municipiul Târgu-Jiu, prin modul în care a fost amenajată. Într-un stil rustic, cu produse expuse atât pe rafturi, cât şi în coşuri de nuiele, băcănia reuşeşte să creeze o atmosferă plăcută pentru clienţi.
Cei care sunt adepții unei alimentații sănătoase au acum de unde cumpăra produse tradiționale bio. „Avem o serie de siropuri făcute în casă, zacuscă, tocăniță de legume, murături, gemuri, dulcețuri, prăjituri făcute în casă după rețete tradiționale și o serie de produse lactate. Avem brânză de capră, caș, parmezan, brânză cu ardei iute, brânză cu mărar, lapte de capră. Avem și poame făcute tradițional, fructe confiate, nuci, dar și condimente pentru diferite mâncăruri. Toate produsele de la noi sunt bio”, a precizat Ionela Apostoiu, vânzătoare.
Client: „Produse cum făcea mama”
În ziua deschiderii, băcănia a oferit clienţilor posibilitatea să guste produsele, după care au apărut şi primii cumpărători.
Clienţii au fost încântaţi de oferta de produse făcute în casă. „Dulceaţa de afine este senzaţională. Am gustat şi din zacusca dietetică, şi brânza de capră. Cred că trebuie să reînvăţăm să mâncăm sănătos şi este bine că am acum de unde să cumpăr produse cum făcea mama odată”, a spus Dan Nicolae, client.
„Chiar dacă îţi propui să mănânci sănătos, nu prea ai cum, că nu şti niciodată