Sunt sigură că aţi observat că de câteva săptămâni încoace, acţiunile politice ale lui Crin Antonescu nu mai sunt întâmplătoare, ci foarte atent calculate. Nu mai este el cel care reacţionează, ci setează agenda în USL.
De la protestele declanşate de proiectul Roşia Montană, la scandalul din jurul demiterii procurorului Lucian Papici, la disputa din USL privind majorarea cotei unice, Crin Antonescu a fost cel care a dat tonul în USL şi l-a lăsat în offside pe Victor Ponta. Ba chiar prin subiectul legat de majorarea cotei unice discutat în şedinţa USL, pesediştii îi suspectează pe liberali că ei au dat «pe surse» această informaţie presei. Ce-i drept, prin această temă, liberalii au împuşcat doi iepuri dintr- un foc. Nu doar că i-au făcut pe pesedişti să pară «lupul cel rău» din USL, dar prin criticarea acestei măsuri pare că sunt protectorii intereselor electoratului de Dreapta.
Criticând intervenţia premierului Ponta în scandalul din jurul procurorului Papici, Antonescu a încercat să aducă pe terenul său o altă temă foarte dragă electoratului de Dreapta: Justiţia. Ce-i drept, vechile sale obiceiuri din vremea când ataca DNA sau ANI mai ies din când în când la iveală, ca de exemplu, atunci când a spus că Monica Macovei şi-a plasat apropiaţii prin instanţe şi parchete. Antonescu cel Nou ascultă de consultanţi, cel vechi e de fapt cel veritabil şi din când în când îşi dă arama pe faţă…
Iar în cazul protestelor împotriva exploatării de la Roşia Montană, deşi nu sunt sigură că protestatarii au fost convinşi de sinceritatea lui Antonescu, dacă se va ajunge la situaţia în care vom fi nevoiţi să alegem între liderul PNL şi Victor Ponta, de exemplu, opozanţii proiectului Roşia Montană îl vor prefera pe Antonescu.
Strategia lui Antonescu este destul de simplă şi clară. În primul rând, în aşteptarea prezidenţialelor, PNL face opoziţie la PSD din interiorul