London School of Economics, care a dat 16 laureaţi Nobel şi a treia universitate pe profil economic din lume, după MIT şi Harvard, a venit în România, luna aceasta, pentru a-i atrage pe tinerii noştri la studi.
Suntem în sezonul înscrierilor la universităţile străine, iar una dintre cele mai căutate destinaţii de către tinerii români este Marea Britanie, pentru universităţile de prestigiu pe care le are şi fiindcă predarea este, evident, în limba engleză, cea mai cunoscută limbă străină în rândul tinerei generaţii.
În comunitatea internaţională care se formează în campusurile universitare britanice se află aproximativ 6.000 de studenţi români. Una dintre destinaţiile de top este London School of Economics (LSE), care ocupă locul trei în topul mondial QS 2013 al celor mai bune universităţi cu profil economic, după MIT şi Harvard, şi poziţia 68 în clasamentul general.
Luna aceasta, reprezentanţii celebrei LSE au venit în România, prin Ambasada Marii Britanii, pentru a-şi face cunoscută oferta universitară şi a-i atrage pe studenţii români, buni cunoscători ai limbii engleze şi dornici să investească în astfel de studii, care ajung să coste şi 33.000 de euro pentru un an la master. James Brown, ofiţerul care aduce la LSE studenţi din străinătate, le-a vorbit zecilor de tineri prezenţi despre ce le poate oferi universitatea unde studiază oameni din 94 de ţări.
În prezent, sunt 35 de studenţi români în instituţia britanică, dintre care 6 sunt la licenţă şi restul studiază la master. Acestora li s-ar mai putea alătura de la anul alţi câţiva tineri interesaţi de cursurile de master de la LSE, dar şi de cele de licenţă. „Weekend Adevărul“ a stat de vorbă cu câţiva dintre ei, iar cei mai mulţi au spus că speră să revină în ţară aducând cu ei cunoştinţele dobândite pentru a schimba România.
Roxana Dumitrache se numără printre absolvenţii Universit