Săptămâna 21-25 octombries-a încheiat cu un volum total de 8661 de contracte. Comparativ cu săptămâna anterioară s-a observat scăderea lichidităţii cu peste 18%, în condiţiile în care, doar în una din cele cinci şedinţe, volumul s-a remarcat cu adevărat, trecând consistent de pragul de 2000 de contracte. (marţi 22 octombrie - 2790 de contracte). Restul sesiunilor au fost mai liniştite, cu volume medii.
O astfel de şedinţă a fost şi cea de vineri 25 octombrie, când volumul a fost puţin sub 1200 de contracte, cu o valoare 16,22 milioane de lei. De altfel, şedinţa de vineri a fost cea mai slabă din acest punct de vedere din toată săptămâna.
Din cercul redus al derivatelor care sunt tranzacţionate s-a detaşat ca de obicei derivatul pe Dow Jones cu 851 de contracte pe scadenţa decembrie. Cotaţia indicelui a închis în urcare cu 46 de puncte, la 15.500 de puncte. Indicele Dow Jones a închis în creştere şi în SUA alături de S&P 500, pe fondul rezultatelor bune ale unor companii şi speculaţiilor că FED va continua să amâne retragerea stimulentelor monetare.
Următorul simbol în topul sesiunii de vineri a fost perechea euro/dolar, care a atras 100 de contracte pe scadenţa decembrie. Euro a crescut uşor cu 0,05% la 1,3815 USD. Moneda comună a traversat o perioadă favorabilă şi pe plan extern faţă de moneda americană, care s-a depreciat de-a lungul întregii săptămâni, după ce datele economice mai slabe decât previziunile au stimulat pariurile că stimulentele vor fi menţinute pentru a ajuta la întărirea economiei.
Podiumul şedinţei din 25 octombrie a fost completat de derivatele pe preţul petrolului. Au fost încheiate 89 de contracte DEOIL_LSC pe scadenţa decembrie, iar cotaţia aurului negru a crescut cu 1,38%, la 98 USD. De pe segmentul mărfuri au mai fost speculate şi simbolurile SIBGOLD cu 49 de contracte pe scadenţa februarie şi SIBGOLD_RON cu 36 de