În 2012, DNA a trimis în judecată zece magistraţi (procurori şi judecători) şi 17 avocaţi. O parte dintre magistraţi au intrat în avocatură. Procurorii corupţi, judecătorii prinşi în reţele de corupţie, avocaţi care au traficat influenţa, cu toţii şi-au găsit o oază de linişte în avocatură. Barourile din România, asociaţiile profesionale ale avocaţilor, sunt impasibile la condamnările definitive sau dosarele în care sunt implicaţi membrii lor. În cel mai recent caz, Baroul Bucureşti a decis să-i apere reputaţia lui Adrian Năstase şi să nu-l excludă din avocatură. La fel de relevant este cazul Nevoe, un avocat condamnat pentru fapte de corupţie comise în calitate de avocat, care însă este acceptat cu braţele deschise de Baroul Bucureşti.
Nicolae Nevoe este avocat în Baroul Bucureşti din 2000. Are chiar şi o casă de avocatură. În 2008, avocatul Nevoe a fost trimis în judecată de DNA pentru trafic de influenţă, procurorii acuzându-l că era intermediarul unei şpăgi. Mai exact, în 2007, un cetăţean care a devenit ulterior denunţător a comis o infracţiune la legea circulaţiei. Un poliţist din Bragadiru a instrumentat dosarul şi i-a cerut mită contravenientului pentru ca acesta să scape de dosar. În prima fază, mita a fost de 500 de lei.
Apoi, poliţistul i-a explicat că are un intermediar, adică avocatul Nevoe, care va interveni pe lângă procurorul la care a ajuns dosarul privind infracţiunea rutieră. În 2009, un complet al Curţii Supreme condus de judecătorul Ionuţ Matei l-a condamnat pe avocatul Nevoe la doi ani de închisoare cu suspendare. De atunci, însă, avocatul Nevoe apare ca avocat activ pe lista cu avocaţi definitivi. El spune însă că, în ultima perioadă, nu a mai profesat.
Cristian Catană
În 2006, DNA aresta preventiv un judecător de la Judecătoria Piatra Neamţ. Acesta a fost exclus din magistratură, fiind şi condamnat definitiv de Cu