Sună poate ciudat, poate exagerat, când un vicepreşedinte TSD pe ţară, în cazul nostru Dacian Ciodaru, spune că vrea să facă lucrurile altfel, separat de marca politică.
Pentru că orice acţiune a partidelor politice este, de la bun început, puternic amprentată cu marca partidului, anume siglă, culoare, ideologie, discurs. Tocmai de aceea, la un moment dat, publicul respinge acest tip de acţiuni, punându-l sub semnul manipulării politice, ca şi cum politicienii sunt un fel de sectanţi ce vor să te atragă în grupul lor. Ciodaru îşi doreşte ca tineretul din partid, dar şi cel cu care interrelaţionează şi colaborează să fie mai preocupat de esenţa acţiunii desfăşurate şi mai puţin de eticheta acestuia. Tocmai de aceea proiectele din cadrul Săptămânii Tineretului în Valea Jiului vor avea un mesaj concret: mai important decât partidul este comunitatea.
Voluntariatul, o provocare pe care tinerii pesedişti o iau în serios
Săptămâna Tineretului este la prima ediţie, se va desfăşura în toate cele 6 oraşe ale Văii Jiului, şi vizează peste 1.000 de participanţi. Pariul tinerilor preşedinţi de organizaţii de tineret este acela de a reuşi să motiveze tineretul spre acţiuni de voluntariat. Asta se întâmplă tocmai când în parlament se discută legea privind reglementarea activităţii de voluntariat în România. Tinerii, mai ales, trebuie să înveţe lecţia voluntariatului, care să vină natural, din spirit civic, nu în aşteptarea unei recompense. Totuşi, legea ar trebui să avantajeze tinerii care aleg să facă voluntariat, pentru a-i motiva şi, implicit, pentru a schimba faţa comunităţii. Un subiect pentru un proiect de voluntariat îl va reprezenta cazul medical al unei fetiţe din Petrila care a avut mult de suferit în urma unui accident rutier. Voluntarii trebuie să găsească o modalitate de a strânge bani, prin organizarea unei licitaţii sau a unui