Kadir Nurman, un imigrant turc care este considerat "inventatorul" chebabului, a decedat la Berlin, la vârsta de 80 de ani, informează bbc.co.uk.
Conform sursei citate, consumul de carne tăiată mărunt de pe un suport metalic este o tradiţie în Turcia, dar inovaţia lui Kadir Nurman a fost aceea de a înfăşura bucăţelele de carne într-o lipie.
În anii '70, observând ritmul alert al vieţii urbane din Berlinul occidental, Kadir Nurman a deschis un chioşc, unde vindea chebab - carne la grătar şi salată înfăşurate într-o lipie -, astfel încât berlinezii să poată mânca din mers ceva rapid şi gustos.
Cu toate că, probabil, există şi alţi inventatori ai chebabului, contribuţia lui Kadir Nurman a fost recunoscută de Asociaţia producătorilor turci de chebab în 2011, după cum notează bbc.co.uk.
Chebabul a devenit unul dintre preparatele fast-food preferate în Germania. În prezent, în Germania, există 16.000 de chioşcuri de chebab, din care peste 1.000 sunt numai la Berlin.
Companiile germane care produc carnea şi utilajele pentru chebab reprezintă 80% din piaţa Uniunii Europene, conform lui Steve Evans, reporterul BBC la Berlin.
Kadir Nurman, care a emigrat în Germania în anii '60, nu şi-a patentat invenţia şi astfel nu a obţinut niciun profit din câştigurile uriaşe din vânzările de chebab.
În 2011, într-un interviu acordat postului de radio Frankfurter Rundschau, Kadir Nurman a declarat că este fericit că un număr atât de mare de turci îşi câştigă existenţa din vânzarea de chebab şi că această gustare este pe placul a milioane de oameni.
Kadir Nurman, un imigrant turc care este considerat "inventatorul" chebabului, a decedat la Berlin, la vârsta de 80 de ani, informează bbc.co.uk.
Conform sursei citate, consumul de carne tăiată mărunt de pe un suport metalic este o tradiţie în Turcia, dar inovaţia lui Kadir Nurman a fos