După mai bine de un an de solicitări şi petiţii permanente, bucureştenii din sectorul 2, constituiţi în Grupul de Iniţiativă Civică „Lacul Tei” au început să vadă şi efectele. Timide, ce-i drept, dar demonstrează că perseverenţa aduce, mai devreme sau mai târziu, rezultatele aşteptate, chiar şi în lupta cu autorităţile.
Potrivit reprezentanţilor Grupului, Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti (ALPAB) a început să arate interes pentru soarta parcului şi a lacului de lângă Circul Globus. Au fost înlocuite coşurile de gunoi defecte şi au fost reparate scările ce reprezentau un adevărat pericol pentru copiii care se jucau în parc. „Mai sunt multe de făcut, dar avem în sfârşit o promisiune că se va rezolva. Trebuie aduse coşuri noi, trebuie rezolvată problema cu paza în parc, trebuie reparat sistemul de irigaţii, şi deja am aflat că a fost contractată o firmă pentru acest lucru. Suplimentar faţă de solicitările noastre, ALPAB a reparat gărduleţul care înconjoară lacul. Am putea spune că măcar jumătate dintre solicitările noastre au fost îndeplinite sau sunt pe cale să se îndeplinească”, spun reprezentanţii Grupului care a fost constituit în anul 2010, ca reacţie la starea de degradare continuă a parcului şi lacului.
Lacul Circului este singurul lac din Capitală cu o vegetaţie de lotuşi egipteni. Degradarea sa a început încă din 2009, când specialiştii au constatat că ridicarea clădirii din apropiere a blocat râurile subterane care îl alimentau. În cele din urmă s-a găsit o soluţie provizorie prin montarea unor pompe care susţin artificial lacul şi fauna acestuia. Din păcate, pompele s-au stricat, iar bucureştenii asistă neputincioşi la scăderea continuă a nivelului apei şi distrugerea florei. Ei au cerut autorităţilor o soluţie permanentă pentru această problemă spinoasă şi încă mai aşteaptă ca reprezentanţii ALPAB să găsească banii şi tehnici