Dovleacul este una dintre cele mai accesibile legume în acest sezon, proprietaţile sale nutritive fiind deosebit de apreciate. Dovleacul este bogat în vitaminele A, B, C, calciu, fier, potasiu şi fibre şi are calitatea de a regla tranzitul intestinal şi colesterolul. Iată, mai jos, o reţetă ce poate fi numită cu uşurinţă un aliat de încredere al imunităţii, dar şi un desert extrem de delicios:
INGREDIENTE
- 1 dovleac mare
- 3-4 linguri de miere
- 100 g miez de nucă
- 2 pliculeţe de zahăr vanilat
- scorţişoară
MOD DE PREPARARE
Dovleacul se taie felii de grosime medie, care se pun la cuptor pentru 30 de minute, unse în prealabil cu miere, după gust. Când se scot de la cuptor, se presară zahărul vanilinat cât mai sunt fierbinţi, ca să se caramelizeze la suprafaţă.
Se pudrează cu puţină scorţişoară şi se serveşte cu miez de nucă, dar şi cu îngheţată de vanilie sau rom, pentru un gust mai intens.
Dovleacul este una dintre cele mai accesibile legume în acest sezon, proprietaţile sale nutritive fiind deosebit de apreciate. Dovleacul este bogat în vitaminele A, B, C, calciu, fier, potasiu şi fibre şi are calitatea de a regla tranzitul intestinal şi colesterolul. Iată, mai jos, o reţetă ce poate fi numită cu uşurinţă un aliat de încredere al imunităţii, dar şi un desert extrem de delicios:
INGREDIENTE
- 1 dovleac mare
- 3-4 linguri de miere
- 100 g miez de nucă
- 2 pliculeţe de zahăr vanilat
- scorţişoară
MOD DE PREPARARE
Dovleacul se taie felii de grosime medie, care se pun la cuptor pentru 30 de minute, unse în prealabil cu miere, după gust. Când se scot de la cuptor, se presară zahărul vanilinat cât mai sunt fierbinţi, ca să se caramelizeze la suprafaţă.