Jumătate din profesorii de la Loga au intrat astăzi la ore cu banderolele albe pe mâini. Ei sunt membri ai Sindicatului Învățământului Preuniversitar și se află în grevă japoneză, alături de colegii din alte zeci de unități de învățământ. Conform liderului sindical Marian Uță, în grevă ar fi trebuit să intre ”1250 de oameni din 95 de unități din județul Timiș”. Greva japoneză va dura trei zile, până pe 30 octombrie, protestatarii având formulată o listă cu revendicări, care cere depolitizarea școlilor și impunerea ca obligatorie, primirea avizului din partea Consiliului Profesoral pentru orice candidat la funcția de director.
Sindicaliștii cer alocarea a 6% din PIB învățământului, de anul viitor, creșterea cu 50% a salariilor profesorilor și învățătorilor debutanți ( de la 800 la 1200 de lei), modificarea Statutului cadrului didactic, astfel încât profesorii cu 25 de ani vechime și gradul I să aibă o normă de 16 ore săptămânal. De asemenea, se cere posibilitatea de a ieși la pensie cu trei ani mai devreme, fără pierderea drepturilor bănești, pentur cadrele didactice, indiferent de grad, sau decontarea navetei de la bugetul de stat, revenirea la gradația de merit pentru personalul auxiliar din școli ( secretare, laboranți) și majorarea salariilor ridicole ( de 550 – 600 de lei) ale cadrelor nedidactice din școli.
Jumătate din profesorii de la Loga au intrat astăzi la ore cu banderolele albe pe mâini. Ei sunt membri ai Sindicatului Învățământului Preuniversitar și se află în grevă japoneză, alături de colegii din alte zeci de unități de învățământ. Conform liderului sindical Marian Uță, în grevă ar fi trebuit să intre ”1250 de oameni din 95 de unități din județul Timiș”. Greva japoneză va dura trei zile, până pe 30 octombrie, protestatarii având formulată o listă cu revendicări, care cere depolitizarea școlilor și impunerea ca obligatorie, primirea avizu