Procurorul general al României, Tiberiu Niţu, a declarat, luni, că nu este o situaţie plăcută ca un procuror al Parchetului ICCJ să fie implicat într-un dosar de corupţie, precizând că urmează ca cercetările să stabilească în ce măsură magistratul a acţionat în legătură cu atribuţiile de serviciu.
"Personal, ca şi conducător de instituţie, sunt mâhnit, nu este o situaţie plăcută. (...) Imaginea Parchetului General ar putea să nu fie afectată deloc sau absolut deloc în situaţia în care se va stabili că procurorul, chiar cu funcţie de conducere, nu a acţionat în legătură cu interesele de serviciu, ci a acţionat în nume personal şi în interes personal", a spus Tiberiu Niţu, la ieşirea de la Consiliul Superior al Magistraturii.
Procurorul general al României a precizat că urmează ca cercetările să stabilească în ce măsură procurorul Angela Nicolae "a acţionat în legătură cu atribuţiile de serviciu sau nu".
"Urmează ca ancheta să lămurească acest lucru. Nu ştiu mai mult decât ceea ce scrie în comunicatul de presă. (...) Nu pot să vă dau mai multe detalii pentru că dosarul este la Direcţia Naţională Anticorupţie, este un dosar pe rol şi dumnealor cu siguranţă vor face precizările necesare în momentul în care au mai multe informaţii", a mai spus Tiberiu Niţu.
Consiliul Superior al Magistraturii a anunţat, luni, că a încuviinţat, la cererea DNA, percheziţia domiciliară şi a biroului, precum şi reţinerea şi arestarea preventivă a procurorului Angela Eugenia Nicolae, şef al Biroului de Relaţii Internaţionale şi Programe - altele decât Phare, din cadrul Parchetului ICCJ.
Procurorul Angela Nicolae este suspectată de trafic de influenţă în dosarul de evaziune fiscală în care sunt cercetate peste 50 de persoane, între care şi angajaţi ai Ministerului de Finanţe.
"La data de 27 octombrie 2013, CSM a avizat efectuarea percheziţiilor, având în