Triplă lansare de carte vineri, la Biblioteca Judeţeană. Trei publicişti buzoieni, trei condeie conduse de trei firi diferite: unul vulcanic, altul ironic, iar celălalt calm şi-au reunit în cadrul aceluiaşi eveniment cele mai noi volume pentru a le prezenta publicului. Marin Ifrim, Nicolae Pogonaru şi Tudor Cicu au vorbit, într-o atmosferă relaxată, înconjuraţi de prieteni, despre propriile cărţi. Este vorba despre volumele „Scrisori din Anglia” (Marin Ifrim), „Oraşul din camera web” (Nicolae Pogonaru) şi „Niciodată parodii” (Tudor Cicu).
„Scrisori din Anglia” este o carte care a apărut datorită destinului, dintr-o întâmplare. Am fost invitat să plec în Anglia şi am evitat un an de teama avionului. Până la urmă m-am urcat. Cartea este formată din scrisorile pe care le-am scris în fiecare seară, simţindu-mă ca un corespondent al ţării mele în Anglia. Am scris numai despre lucruri frumoase, impresionat de cultura lor, de lucruri care nu ştiam că există. L-am invitat pe ambasadorul Angliei la eveniment, sau pe orice alt reprezentant. Am primit un răspuns parcă ar fi fost scris de femeia de serviciu. De acum am să scriu şi despre lucrurile mai puţin plăcute din acest imperiu. Până atunci nu pot să nu admir modul în care ei ştiu să îşi păstreze istoria, spre deosebire de noi care schimbăm permanent de la numele străzilor, până la buletine”, a declarat Marin Ifrim.
Un Don Quijote ironic
Comparat de prietenul său Tudor Cicu cu un Don Quijote care ridică lancea împotriva magnaţilor şi politicienilor, Nicolae Pogonaru a vorbit despre „Oraşul din camera web”, volum ce redă „imaginea unui bâlci al deşertăciunilor, cu aurolaci, gunoieri, oameni prin spitale, parcuri, restaurante şi mall-uri”. „După ce m-am stabilit la Buzău, în afară de primele cărţi „Efectul de seră” şi „Viaţa în bloc”, cărţile mele s-au referit la viaţa cotidiană a oraşului. C