Fiindcă tot e sezonul virozelor, e bine de ştiut că leacurile băbeşti sunt printre cele mai eficiente în tratarea acestor afecţiuni. E suficient să mergeţi la cel mai apropiat magazin sau în piaţă şi, în funcţie de suferinţă, să vă cumpăraţi nişte fructe proaspete, o varză sau un kilogram de cartofi. La ce folosesc?
Lămâia, de exemplu, este foarte folosită în tratarea gripei sau a răcelii datorită conținutului ridicat de vitiamina C. La fel și restul citricelor, care sunt foarte bogate în această vitamină. De asemenea, fructele de kiwi fac minuni atunci când vine vorba de aceste afecțiuni.
Pe lângă fructe,aproape de casă puteţi găsi nenumărate remedii naturiste, care vă pot scăpa de neplăcutele vizite la medic.
Foile de varză aplicate în jurul gâtului ajută la ameliorarea durerilor apărute în laringite. Varza sau orice derivat al ei, precum conopida sau brocoli, accelerează eliminarea toxinelor din organism și protejează țesuturile de agresiunea frigului.
Și ridichea neagră ajută, spune o clujeancă. „O tai, o scobesc puțin la mijloc și pun miere în ea. E bună pentru, pentru eliberarea căilor respiratorii”, spune femeia.
Ceaiul din coji de nuci calmează și el tusea, la fel și mierea, despre care se spune că este un excelent calmant atunci când sunteți răgușiți. În piaţă şi supermarketuri găsim leacuri și pentru banalele migrene.
Pentru tratarea migrenelor, de exemplu, este nevoie de două, trei felii de cartofi, pe care le aplicaţi pe frunte și le puteţi lega cu ajutorul unei eșarfe. În cazul în care durerea persistă atunci puteţi consuma și o porție de suc cald de cartofi.
Pentru scăderea febrei este suficient să purtați, timp de 20 de minute, o pereche de șosete înmuiate în oțet sau în alcool medicinal. Dacă totuşi tratamentele băbești nu dau rezultate, este indicat să vă prezentaţi la cabinetul medicului.