Politica publică de dezvoltare a oraşului şi noile proiecte urbanistice din zona Câmpului trebuie să fie corelate, atfel primăria nu va mai elibera autorizaţii de construire, susţine primarul Emil Boc. Pe acest principiu, proprietarii din zona Câmpului trebuie să îşi gândească un proiect de case în funcţie de traseul „centurii de sud” promisă de administraţie.
În zona La Stâni, în prelungirea străzii Câmpului, pe un teren traversat de pârâul Ţiganilor, şapte proprietari au iniţiat demersurile de avizare pentru un proiect de locuinţe şi servicii. Planul Urbanistic Zonal Fânaţe- La Stâni a fost susţinut ieri în şedinţa Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului (CTATU), când beneficiarilor li s-a cerut să aibă în vedere că nu departe de terenurile lor administraţia a prevăzut o viitoare centură de ocolire a oraşului.
Potrivit prezentării arhitectului Voicu Bozac, terenul de 2,3 ha aflat în proprietatea a şapte beneficiari este împărţi în 24 de parcele, pentru care se propune realizarea de locuinţe. Proiectul mai prevede şi suprafeţe pentru alte funcţiuni decât locuinţe: un teren de tenis, zonă pentru restaurant, centru after-school. În zona propusei arii rezidenţiale există acum teren-pădure, dar şi cursul pârâului Ţiganilor. Terenul are deocamdată conexiuni deficitare cu oraşul, potrivit urbaniştilor, însă Bozac a explicat că în planşe sunt prevăzute trei căi posibile de acces spre noua dezvoltare. Proiectul privat al celor 24 de parcele ar trebui corelat şi cu traseul prevăzut pentru un proiect major de infrastructură al oraşului, lansat acum mai bine de şapte ani, însă deocamdată nerealizat şi fără orizont de şantier pe termen scurt sau mediu. Este vorba despre inelul ocolitor Mănăştur-Someşeni. „Trebuie să ţineţi cont de politica de dezvoltare a oraşului şi să existe o corelare între centura de sud şi proiectele private din zonă", a intervenit pri