În această perioadă, pe simezele Muzeului Judeţean de Artă Prahova „Ion Ionescu-Quintus", se află expoziţia ABEL, a pictorului George Mircea. Nu rataţi această expoziţie pentru că artistul aduce, în faţa publicului ploieştean nu doar o diversitate de tehnici şi tablouri absolut noi, ci mai ales o temă prin care pictura lui devine o cale de introspecţie pentru orice privitor.
Tablourile de mari dimensiuni, printre care se strecoară gravuri, pictură de mici dimensiuni, dar şi sculpturi, sunt capabile să creeze o lume plină de noi sensuri, idei şi sentimente profunde, dar bazată pe una dintre temele cele mai profunde ale culturii: mitul, abordat prin prisma dualităţii.
Dualitate
„George Mircea nu expune pentru prima oară pe simezele muzeului nostru, a participat la expoziţii de grup, dar este prima dată când se află la noi cu o expoziţie personală. Tema expoziţiei este Abel, o temă şi un mit, de fapt o serie de mituri frecvent abordate în istoria omenirii, în artă, în literatură, în manifestările sprituale ale omeniri în general şi care fac adesea obiectul extrapolării. Este vorba despre mitul jertfei inocente şi al sacrificiului, despre păcătos, despre poziţionarea în raport cu timpul paradisiac pe care îl dezminte ca pe o absenţă, între păcat, violenţă, manifestări demagogice şi promisiunea de a recâştiga prin credinţă, prin artă, prin dreptate, mântuirea sufletului. Este vorba despre o temă ale cărei elemente sunt extrapolate până la tema dualităţii. Dualităţii metafizice şi mitice, şi, în acelaşi timp, reale şi concrete deopotrivă, a dualităţii omenirii în general, obiectivă, cea a binelui şi a răului, inocenţă şi păcat, teamă de moarte şi pedeapsă şi speranţa unei vieţi veşnice accesibile prin transcendenţă, a înfrângerii şi victoriei, a vinovăţiei şi remuşcărilor, până la dualităţile comune, ale modernităţii într-un mod foarte concret, foarte s