CNADNR a dispus instalarea a altor 18 camere de monitorizare pe drumurile naţionale şi autostrăzi ca să-i prindă pe şoferii ce circulă fără rovinietă. 4 astfel de camere s-au amplasat în judeţul Cluj pe DN1C la Jucu, pe A3 la Gilău, pe DN1 la Vâlcele şi pe DN75 în comuna Mihai Viteazu (Turda).
Camerele au fost puse în locuri startegice care nu pot fi ocolite de şoferi, iar sistemele de supraveghere vor detecta, noaptea, plăcuţele maşinilor, în infraroşu.
"Până acum în reţeaua rutieră naţională se aflau în funcţiune 24 de puncte de control (10 fixe, 14 mobile). Prin adăugarea celor 18 vom spori cu 75% gradul de control al autovehiculelor din trafic. În perioada următoare, până în toamna anului 2014, vor mai fi instalate înca 45 de camere, ceea ce înseamnă creşterea şi întărirea sistemului de supraveghere cu aproape 100%", potrivit unui comunicat al CNADNR.
Compania îşi justifică instalarea acestor 18 camere prin faptul că în urma amplasării primelor 24 de camere, în 2010, veniturile din taxa de rovinietă au crescut cu circa 25%.
În judeţul Cluj camerele video sunt pe DN1C la Jucu, pe A3 la Gilău, pe DN1 la Vâlcele şi pe DN75 în comuna Mihai Viteazu (Turda).
Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale a încheiat până în prezent contracte care permit plata rovinietei de către participanţii la trafic prin sistemul sms cu doi mari operatori de telefonie mobilă. Săptămâna aceasta se va încheia un contract cu un al treilea operator de telefonie mobilă.
Mai puteţi citi:
EXCLUSIV Toate drumurile de la CNADNR duc la Roma: ce afaceri are familia fostului şef al Companiei de Autostrăzi în Italia
Mircea Pop, directorul general al CNADNR, va fi înlocuit astăzi. Pop era interimar din ianuarie, după scandalul „Bâlea Lac“