Nu se ştie cine a decis ca "bomba ecologică" să fie amplasată pe muntele din pasul Metecăniş, judeţul Suceava.
Mediul înconjurător aproape că a dispărut, iar mormanele de pământ sunt în contrast total cu pădurile verzi și pășunile înconjurătoare
Sursa: GHEORGHE SOLOGIUC
Așa va arăta, în curând, bucata de munte din Bucovina
Sursa: GHEORGHE SOLOGIUC
La începutul acestui an, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava a anunţat semnarea contractului pentru construcţia şi punerea în funcţiune a unei gropi de gunoi ecologice, la Pojorâta.
Platforma ecologică de la Pojorâta se va întinde pe o suprafaţă de 4,4 hectare şi va avea o capacitate de 350.000 de tone, suficient de mare încât să asigure necesarul de depozitare a gunoaielor din judeţ cel puţin până în 2037.
Acolo vor fi depozitate deşeurile colectate din zona de munte a judeţului. În baza aceluiaşi proiect, la Vatra Dornei şi la Câmpulung Moldovenesc vor fi amenajate două staţii de transfer şi selectare a deşeurilor.
5.000 de proteste pe Facebook
Deja au început campanii pe internet, în special pe reţeaua de socializare facebook, prin care sute de persoane se opun acestui proiect.
"Nu pot înţelege cum au putut gândi în inima Bucovinei să facă aşa ceva? Groapa de gunoi trebuia să fie la uşa celui care a aprobat aşa ceva, atunci nu ar fi avut nimeni de comentat. Am citit undeva că România va fi complet vândută si încep să cred asta că românul nu are nici un cuvânt de spus", e unul dintre comentarii.
Protestul de pe Facebook a fost iniţiat de către un tânăr din municipiul Câmpulung Moldovenesc, Gheorghe Sologiuc care a făcut mai multe fotografii pe şantierul viitoarei gropi de gunoi şi a realizat chiar şi un filmuleţ pe care l-a distribuit pe internet.
Materialul video "Bucovina, te iubesc" a adunat deja pe Youtube aproape 5000 de vizualizări.)