Procurorii Direcției Naționale Anticorupție efectuează 160 de percheziții domiciliare și la sediile a peste 100 de firme în București și cinci județe din țară. Pe numele a 50 dintre persoanele vizate s-a dispus începerea urmăririi penale. Surse judiciare spun că un senator, dar şi un procuror din cadrul Parchetului General ar fi oferit protecție rețelei.
Şeful Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Codruţa Kovesi, a declarat, luni, la intrarea în Consiliul Superior al Magistraturii, răspunzând unei întrebări, că nu poate da detalii despre persoanele din acest dosar care deţin calitate specială şi care nu au fost audiate.
Peste 80 de persoane urmează să fie aduse la sediul DNA pentru audieri, unde urmează să se stabilească implicarea fiecărui membru al grupului infracțional.
Din reţea ar face parte şi un procuror care are funcţia de şef de birou în Parchetul General, acesta fiind suspectat de trafic de influenţă.
Procurorii DNA au suspiciuni că acest magistrat ar fi oferit protecţie reţelei infracţionale specializate în fapte de evaziune fiscală şi ar fi oferit informaţii legate de dosarele în care erau vizaţi membrii reţelei.
DNA a obţinut avizul CSM pentru percheziţii vizând domiciliul şi biroul acestui procuror.
Magistratul urmează să fie adus la sediul DNA pentru a fi audiat.
Niculae Bădălău s-a prezentat la sediul DNA. El şi-a susţinut nevinovăţia, spunând că nu a făcut trafic de influenţă.
„Legea trebuie să îşi spună cuvântul, chiar şi în cazul meu, sunt un cetăţean simplu, trebuie să mă supun legii”, a spus el la intrarea în sediul instituţiei.
Procurorul suspectat că ar fi asigurat protecţie reţelei se numeşte Angela Nicolae. Aceasta este procuror la Serviciul de cooperare judiciară internaţională din cadrul Parchetului General.
Grupul infracțional este vizat