Primăria Capitalei în colaborare cu Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB) lucrează la amenajarea a 12 săli de sport de la câte două instituţii preuniversitare din fiecare sector. Prin această măsură, cel puţin 3.000 de sinistraţi ar urma să aibă unde să se refugieze, în caz de calamitate.
Prin proiectul aflat în derulare se fac investiţii pentru asigurarea independenţei celor 12 săli de sport, care vor fi dotate cu paturi, pǎturi, generatoare independente de energie, truse individuale de supravieţuire, precum şi realizarea unor puţuri de mare adâncime în curte.
Potrivit directorului de Operaţiuni din cadrul Primăriei Capitalei, Catalin Zoican, citat de Hotnews, în total, cele 12 şcoli vor putea primi cel puţin 3.000 de sinistraţi.
Aceste măsuri vor fi luate conform Protocolului încheiat cu Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, în care, la capitolul II, se menţionează “Asigurarea, în eventualitatea producerii unor calamităţi naturale sau oricăror alte situaţii de urgenţă, a unui spaţiu pentru adăpostirea provizorie a unora dintre persoanele afectate”.
Harta celor 12 centre amenajate în şcolile din Bucureşti SURSĂ hotnews.maps.arcgis.com
Mai mult, conform legislaţiei în vigoare, municipalitatea doreşte dotarea integrală a tuturor apartamentelor de locuinţe din imobilele expertizate tehnic şi încadrate în clasa I de risc seismic care prezintă pericol public, ca parte a strategiei de protejare a populaţiei de efectele unei calamităţi naturale. Astfel, s-a decis achiziţionarea de 4.000 de truse de prim ajutor, pe lângă celelalte 2.000 deja existente pentru acoperirea integrală a acestor necesităţi. Avem lista cu bulină roşie, dar n-avem blocuri consolidate Problema vulnerabilităţii Bucureştiului în faţa unui cutremur de anvergură a intrat din nou în vizorul opiniei publice o dată cu mişcările sismice de mică