Conducerea Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) s-a întâlnit vineri 25 octombrie cu reprezentanţii misiunii Fondului Monetar Internaţional şi ai Comisiei Europene.
Potrivit unui comunicat emis de ASF, reprezentanţii instituţiei au adus la cunoştinţă misiunii FMI şi CE că autoritatea a intrat într-o nouă etapă de consolidare după ce guvernul a adoptat la jumătatea acestei luni Ordonanţa de Urgenţă 94/2013 care reglementează funcţionarea ASF. „Sunt mai multe chestiuni în care avem aceeaşi înţelegere sau e un foarte bun început pentru a avea aceeaşi înţelegere. Şi noi şi dumneavoastră, ASF, avem nevoie de anumite certitudini pentru a putea trece într-o nouă etapă. Vreau să fiu foarte cinstit: vrem să fim aliatul cel mai puternic şi vrem ca această instituţie să fie la standarde internaţionale“, a spus şeful delegaţiei Comisiei Europene în România Istvan Pal Szekely.
Guvernul s-a angajat faţă de Fondul Monetar Internaţional în cadrul noului acord să alinieze ASF la cele mai bune practici internaţionale, să reducă la 9 numărul de membri ai consiliului ASF şi să se asigure că sunt evitate conflictele de interese care ar putea apărea din legăturile pe care le au conducătorii ASF cu parlamentarii şi cu partidele politice. În ultimele şase luni, reglementările privind ASF s-au modificat de cinci ori.
Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 28.10.2013
Conducerea Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) s-a întâlnit vineri 25 octombrie cu reprezentanţii misiunii Fondului Monetar Internaţional şi ai Comisiei Europene.
Potrivit unui comunicat emis de ASF, reprezentanţii instituţiei au adus la cunoştinţă misiunii FMI şi CE că autoritatea a intrat într-o nouă etapă de consolidare după ce guvernul a adoptat la jumătatea acestei luni Ordonanţa de Urgenţă 94/2013 care reglementează funcţionarea ASF. „Sunt mai